Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi saç dökülme problemi ve kellik yaşayan kişilerin ense bölgelerinden alınan saç köklerinin problemli alana nakledilmesi işlemidir. Saç ekiminde nakledilecek kökler sağlıklı ve dökülme ihtimali olmayan güçlü kökler arasından seçilir. Saç dökülmesinden dolayı açılmalar ve seyrelmeler yaşayan kişilerin de uygulatabilecekleri güvenli bir yöntemdir. Yani saç ekimi yaptıracak kişinin tamamen kel olmasına gerek yoktur

Saç ekimi, saç kaybı yaşayan pek çok kişinin yaptırmayı tercih ettiği estetik bir operasyondur. Gelişen teknoloji ile beraber saç ekimi operasyonları da hızla ilerledi ve gelişti. Gelişen saç ekimi teknikleri sayesinde saç ekimi işlemleri iz kalmadan yapılabilmektedir.

Türk saç ekimi uzmanlarının öncülük ettiği bu alanda sürekli olarak yeni gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Saç ekiminde gelişen teknolojiler sayesinde, daha farklı medikal cihazlar geliştirildi ve saç ekimi yöntemleri çeşitlendi. Keşfedilen saç ekimi teknikleri sayesinde kişiye özel tedaviler uygulanmaktadır.

Saç ekimi, kellik sorunu ya da saç dökülmesi problemi yaşayan kişilerin, kafa derisindeki açıklık görüntüsünü kapatmak için yapılan cerrahi operasyondur. Saçlar sürekli bakım isterler ve bakımları yapılmadığında yıpranma ve dökülmeler meydana gelir. Kelleşme ya da saç dökülmesi olarak adlandırılan bu durum meydana geldiğinde yapılacak en etkili tedavi yöntemi saç ekimidir denilebilir. Bu operasyon sayesinde saçlar eskisi kadar dolgun bir görünüme sahip olabilmektedir.