PRP Nedir?

PRP tedavisi saç dökülmesi, ince ve zayıf saç telleri problemlerini ortadan kaldırmak için kullanılan bir tedavi şeklidir. PRP cerrahi bir saç ekimi yöntemi değildir. Sadece saç tellerinin kökten güçlenmesini sağlayan medikal bir işlemdir. PRP teknolojisi son yıllarda yara ve doku iyileşmesinde aktif rol alıyor. Bilimsel çalışmalarla etkinliği kanıtlanan PRP tedavisi, saç derisine enjekte edildiğinde saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini azalttığı görülmüştür.

Trombosit bakımından zengin plazma tedavisi olarak bilinen PRP (Platelet Rich Plasma), kişiden alınan kanın birtakım işlemlerden geçirilmesinin ardından, gerekli vücut dokularına enjeksiyonu şeklinde uygulanan tedavidir. PRP tedavisi, cilt gençleştirme ve saç dökülmesi gibi estetik sorunlara çare olarak uygulanabilir. Lakin tedavinin tek uygulama alanı estetik amaçlı değildir; zira yaralı bağlar, kaslar, tendonlar ve eklemlerin iyileşme sürecine hız kazandırması için de kullanılan bir yöntemdir. PRP Saç uygulaması ise seyrek ve zayıf saçlara sahip bireylerin, saçlarını tekrardan eskisi gibi sağlıklı ve güçlü hale getirmesine katkı sağlayan bir tedavi yöntemidir. Kısa zaman içinde büyük faydalar sağlayan PRP Saç tedavisi, saç kaybının engellenmesi adına uygulanan en etkili yöntemlerden biri haline gelmiştir. 

PRP Saç yöntemi uygulanırken tedavide kişiden alınan kan kullanıldığı için, herhangi bir bulaşıcı hastalık riski söz konusu değildir. Aynı zamanda alerji riski neredeyse sıfırdır. Yapılan uygulamanın akabinde, kısa süre içerisinde saç köklerinde canlanma elde edilmektedir. PRP Saç tedavisinin ardından saç dokusu gelişmeye başlar; bununla birlikte yıpranmış ve incelmiş saç folikülleri de onarılır. Böylece, saçlarınız eskisi gibi sağlıklı ve canlı görünür.