FUE tekniği nedir?

Fue saç ekimi nedir ? diye sorulduğunda yöntemin içeriği hakkında bilgi vermek yararlı olacaktır. Fue saç ekimi yöntemi dünyada yaygın bir şekilde kullanılan bir saç ekimi yöntemidir. Bu yöntem sırasında kafa derisi üzerinde kesi yapılmaz, deri üzerinde herhangi bir delme işlemi uygulanmaz. Fue ifadesi, Foliküler Ünite Ekstraksiyonu’nun kısaltmasıdır. Bu yöntem ilk kez 1988 yılında Japonya’da 1 mm’lik punçlarla uygulanmaya başlanmıştır. Yöntemin tıbbi literatürde yer edinmesi 2002 yılına denk gelmektedir.

Fue yönteminde; saç kökleri, donör bölge olarak seçilen bölgeden tek tek alınarak yani ciltten ayrılarak istenilen bölgeye implant edilmektedir. Donör bölgeden alınan saç kökleri istenilen bölgeye topluca değil de yine aynı şekilde tek tek ekilmektedir. Bu nedenle de saç köklerinin implantı, bu yöntemin diğer yöntemlere nazaran daha uzun seanslarla yapılmasına yol açmaktadır. Günümüzde bu yöntem punçlardan ziyade mikromotor ile yapılmaktadır.

Fue yöntemi ile saç ekimi çok yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemin nasıl uygulandığı önemlidir. Yöntem öncelikle, uzman sağlıkçılar tarafından uygulanmalıdır. Aksi durumlarda estetik olmayan bir saç görüntüsü oluşabilecektir.