DHI yöntemi ile saç ekimi nedir?

DHI Saç Ekimi (Direct Hair Implantation) "Doğrudan Saç Ekimi" anlamına gelir. Bu yöntemde sadece uzman kişiler tarafından kullanılması gereken choi adlı medikal kalem sayesinde greftler toplanır, ardından yine bu kalem sayesinde alınan saçlar cilde kesi, kanal açılmadan direkt olarak yerleştirilir. Bilinen saç ekim yöntemlerinde bu iki işlem ayrı seferlerde yapılırken, kullanılan özel kalem sayesinde işlem teke düşürülerek hastaya konfor ve kolaylık sağlanmış olur. Kısacası FUE denilen saç ekimi tekniğinde işlem üç aşamalı iken DHI’ da iki aşamalıdır. Uygulamadaki amaç; saç ekiminde kaliteyi artırmak, yoğun görüntüyü sağlamak, mevcut saçlı görüntüyü koruyarak saçı kısaltmadan saç ekimi yaptıran kişinin hızla günlük hayatına dönmesini sağlamaktır.

Aşamaları nelerdir?

Donör bölgeye lokal anestezi uygulanarak saç kökleri rahatlatılır ve özel kalem ile saç kökleri toplanır. Ardından toplanan saç köklerinin bu özel cihaz sayesinde kafa derisine yerleştirilme işlemine başlanır.

Saç kökleri özel choi kalemi sayesinde kafa derisine yerleştirir. Bu kalem, çok ince, sivri ancak özel yapısı gereği içine saç kökü yerleştirilebilecek bir uca sahiptir. Kafa derisine uygun açıyla batırılan ince uçlu bu medikal kalem, arkasındaki özel bölgeye basıldığında içerisindeki saç kökünü kafa derisine yerleştirmiş olur.

Sağlıklı dokulara zarar vermeden uygulanan bu yöntem çok daha sık ekimlere imkan tanıması açısından avantajlıdır.